

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Andries - Alle afleveringen
Ooit liep Simon Visser een hardloopwedtrijd van meer dan vijf uur, want hardlopen is zijn grote passie. En dan graag marathons en halve marathons. Hij deed dat ooit voor zichzelf, maar nu tot eer van God. Lopen voor het goede doel. Voor hem is dat aandacht voor de vervolgde kerk. Want sinds hij via Open Doors daarmee in aanraking is gekomen, is zijn leven veranderd.
Toen Eline van der Schee zes jaar oud was, overleed haar broertje. Die gebeurtenis heeft haar geloof gestempeld, maar op een positieve manier. Dat hielp haar toen ze zelf ernstig ziek werd. Inmiddels is ze weer aan het werk. En dat is heel bijzonder werk, want ze begeleidt voor de stichting Gevangenenzorg ex-gedetineerden naar een baan. Hoe gaat dat? Willen werkgevers wel een ex-gevangene als werknemer?
Annemarie van Heijningen is moeder, columniste en schrijfster. Haar laatste boek is nogal ernstig. Ze vindt dat wij te weinig nadenken over de dood en daarna. Daarom schreef ze haar nieuwe boek Durf te leven met de dag. Een boek met bezinning, maar ook met veel praktische tips over je uitvaart. En ook nog een advies om je eigen lijkwade en lijkkist te maken.
Toen Carmen Melissant in haar puberteit was, besloot ze om te stoppen met naar de kerk gaan. Geloven deed ze nog wel, dacht ze, maar op een laag pitje. Ze ging naar het conservatorium en genoot van muziek. Maar daar ging het mis. Na een periode van bezinning besloot ze om iets te doen wat ze nooit gedacht had: ze ging theologie studeren. Maar niet om dominee te worden. Inmiddels is ze sinds anderhalf jaar dominee.
Jarenlang was Jan van den Bosch een van de gezichten van de EO en nu, ook jarenlang, van Hour of Power, iedere zondag op RTL 5. Rusteloos heeft hij de wereld rondgereisd. De laatste jaren vooral voor Mercy Ships, de organisatie die twee ziekenhuisboten laat varen. Onlangs werd hij 70 jaar.
Jurjen van Houwelingen was een gevierd spreker en een succesvolle internetondernemer. Maar toen sloeg het noodlot toe: een tumor veroorzaakte plotseling grote hersenschade. Hij kan nu nauwelijks meer zien en zich ook niet ruimtelijk oriënteren. Maar gelukkig komt het geheugen steeds meer terug. Ondanks zijn depressieve periodes wil hij er weer voor gaan. Voor God en als inspiratie voor anderen
Jarenlang was Arenda Haasnoot het gezicht van de protestantse kerk. Opgegroeid in Katwijk had ze niet gedacht ooit dominee te worden, maar tijdens een reis naar Israël viel het kwartje: God riep haar. Geloof was voor haar vooral een zaak van het hart, maar tegenwoordig speelt het verstand ook een rol. Onlangs werd ze predikant in Spijkenisse.
Ron van der Spoel geeft de indruk een druk baasje te zijn. Hij was gemeentepredikant op een paar plekken, raadslid voor de ChristenUnie en trainde voorgangers in landen waar christenen vervolgd worden. En toen voelde hij zich geroepen naar Zuid-Limburg te verhuizen, maar wist niet waarom. Nu is hij verbonden aan het Leger des Heils, praat met mensen uit de onderkant van de samenleving en preekt voor vijftien mensen in plaats van vijftienhonderd. En hij vindt het heerlijk.
Toen Rieke Lindeboom twaalf jaar oud was, besefte ze dat ze graag studenten pastoraal wilde begeleiden. Jong, maar die droom en ambitie zijn wel, en op jonge leeftijd, uitgekomen. Via het studentenwerk is ze een praatpaal voor jonge mensen, terwijl ze ook de organisatie Veritas heeft geleid, waar gesprekken over God, geloof, cultuur en wetenschap worden gevoerd. Een vrouw met een missie, vanaf haar twaalfde.
Wat gebeurt er als je in de hemel komt? Marco van der Straten schreef er een boek over, omdat hij geïnteresseerd is in het leven na de dood. Veranderde hij daarom van baan? Hij was tot voor kort hoofdredacteur van het omroepblad Visie en is nu uitvaartondernemer, want hij wil graag mensen dienen in een moeilijke periode.
'De dood hoort er in onze familie een beetje bij', zegt Jacobine Scholte-de Jong. Toen ze acht jaar oud was, overleed een zusje en tien jaar geleden verloor ze plotseling haar man Paul. Ze bleef achter met drie kleine kinderen. Haar geloof werd beproefd, maar ze bleef geloven. Ze is zelfs inmiddels vele jaren dominee en wil graag vertellen over de grote liefde van God. Iedere avond verstuurt ze via Twitter een avondgebed, want de mensen hebben net als zij een beetje troost en bemoediging nodig. Andries Knevel in gesprek met dominee Jacobine Scholte-de Jong. Of op twitter: ds. Jacobine.
