

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
De Gevluchte Gast - Alle afleveringen
In de kappersstoel ontvangt Özcan Akyol de Russische journalist Pavel Kanygin. Hij werkte in Moskou als verslaggever voor de oudste onafhankelijke krant van Rusland, de Navaya Gazeta. De hoofdredacteur van deze oppositiekrant, Dmitri Moeratov, kreeg vorig jaar de Nobelprijs voor de Vrede. Tijdens de oorlog in de Donbas werd Pavel gegijzeld en mishandeld. Nu het Russische parlement de onafhankelijk pers aan banden heeft gelegd en Pavel een gevangenisstraf van vijftien jaar riskeert, besloot hij samen met zijn vrouw en hun 4-jarige dochter naar Nederland te vluchten.
In de kappersstoel ontvangt Özcan Akyol tattoo-artiest Ahoo Shahidy. Zij runde samen met haar zussen een beautysalon in Kabul en was de enige vrouwelijke tattoo-artiest in Afghanistan. Als Hazara-minderheid was Ahoo de felle kritiek op haar vrijgevochten levensstijl wel gewend, maar toen vorige zomer de taliban Kabul binnenvielen, was zij haar leven niet meer zeker, dus twijfelde ze geen seconde en sloeg zij samen met haar tienjarige zoontje, haar broer en haar zussen op de vlucht. Sinds zes maanden woont Ahoo in een azc in Nederland en hoopt ze op een nieuw leven hier.
In de kappersstoel ontvangt Özcan Akyol Nadiia Perestrit. Zij vluchtte op 9 maart vanuit Irpin, Oekraïne, naar Nederland. In 2014 vluchtte ze ook al voor de oorlog in de Donbas. Nu op haar 76e vluchtte ze weer - uit een stad waar de bombardementen niet ophielden en intussen honderden mensen zijn vermoord. Alleen en verloren zat zij tien dagen lang in angst opgesloten in haar eigen appartement, zonder gas, licht en water. Met behulp van haar zoon is zij via Polen naar Nederland gevlucht.
In de kappersstoel ontvangt Özcan Akyol danser Arend Ahmad Joudeh. Geboren in Yarmouk (een Palestijns vluchtelingenkamp aan de rand van Damascus) vluchtte hij in 2016 vanuit het door oorlog verscheurde Syrië naar Nederland. Hij was te zien in de met een Emmy bekroonde documentaire Dance or Die, die in 2019 uitkwam en groeide uit tot internationale ballet-ster. Na een lange worsteling voelt hij zich uiteindelijk thuis in Nederland. Hij viert de liefde en maakt zich daarnaast hard voor de emancipatie van de LHBTIQ+-gemeenschap.
In de kappersstoel ontvangt Özcan Akyol de 28-jarige ondernemer Karina Herasimenko uit Kiev, die tot voor kort nog de eigenaar was van een aantal koffiezaakjes in het centrum van de stad. Eind februari kwam er door de Russische invasie echter een abrupt einde aan haar tot dan toe drukke en mooie leven. Met haar twee kinderen en haar moeder vluchtte ze halsoverkop naar Nederland. Haar vader en man bleven achter. Nu biedt ze, vanuit hier, humanitaire hulp aan haar achtergebleven landgenoten in Oekraïne.
